Mitä partio on?

”Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, jossa voi tehdä ja kokea melkein mitä vain! Partio on täynnä ystävyyttä, naurua, seikkailua, yhdessä tekemistä, luonnossa liikkumista sekä unohtumattomia elämyksiä.”

Partion ohjelma ja aktiviteetit on suunnattu pääasiassa 7–22-vuotialle lapsille ja nuorille ja mukaan voi tulla myös vanhempana. Kaikki tarvittavat taidot tulevat tutuiksi vaikka aloittaisit harrastuksen myöhemminkin.

Löydä uusia kavereita

Jokaisella partiolaisella on oma, samanikäisistä kavereista koostuva pienryhmä, jonka kanssa kokoonnutaan kerran viikossa. Muihin partiolaisiin pääsee tutustumaan erilaisissa tapahtumissa, retkillä ja leireillä. Suurimpiin tapahtumiin kokoontuu jopa tuhansia partiolaisia ympäri Suomea ja tekemistä riittää leikeistä aina ainutkertaisiin seikkailuihin asti.

Partio on yhdessä tekemistä

Partiossa kaikki tehdään yhdessä kavereiden kanssa eikä ketään jätetä yksin. Partiossa opetellaan ja harjoitellaan monipuolisesti erilaisia asioita aina retkikeittimen käytöstä ja ensiavun antamisesta ryhmässä toimimiseen ja arjen taitoihin. Viikoittaisten kokousten lisäksi partiotoiminnalle ovat keskeisiä erilaiset partiokisat, vaellukset, viikonloppuretket ja pidemmät leirit.

Partio on kaikille avointa

Toimintaan voi osallistua etniseen tai kulttuuriseen taustaan, kieleen, uskontoon tai vakaumukseen, toimintakykyyn, sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Kansainvälisiä kokemuksia

Partio on kansainvälinen harrastus. Maailmassa on yli 40 miljoonaa partiolaista lähes kaikissa maissa. Kansainvälisyyttä toteutetaan monella tavalla: tehdään ulkomaille partiomatkoja, kutsutaan leireille ulkomaalaisia vieraita, osallistutaan kehitysyhteistyöprojekteihin sekä järjestetään kansainvälisyyskasvatusta osana lippukunnan toimintaa.

Ulkomailla järjestetään myös monia leirejä ja tapahtumia, joihin suomalaiset partiolaiset osallistuvat. Vuonna 2015 Japanin jamboree kokosi yhteen yli 30 000 partiolaista ympäri maailmaa, suomalaisia oli joukossa noin tuhat.