adventtikalenteri

Adventtikalenterit

Partiolaisten adventtikalenteri on Kolkankävijöiden tärkein ja merkittävin varainhankintatuote, jonka kaikki tuotot menevät partiotoimintaan. Lippukunnan osuudella mahdollistetaan partiotoimintaa Kolkankävijöille: edulliset retkimaksut ja leirimaksujen tukeminen ovat hyviä esimerkkejä siitä, mihin kalenterituotot käytetään.

Varainhankintaan eli adventtikalenterien myyntiin osallistuvat kaikki Kolkankävijät sudenpennuista aikuisiin. Adventtikalentereita myydään lokakuun puolesta välistä joulukuun alkuun saakka. Kalenterin voi ostaa myös netistä adventtikalenteri.fi/osta.

Adventtikalenterien historiaa

Partiotytöt toivat kalenteriperinteen maahamme Ruotsista vuonna 1947 ja partiolaisten adventtikalenteri onkin ollut tärkeä osa suomalaisten joulun odotusta jo peräti 70 vuoden ajan.

Adventtikalenterin kuvittajat ovat olleet kautta aikain oman aikansa tunnettuja kuvittajia. Kalenterin on kuvittanut muun muassa Ulla von Wendt, Camilla Mickwitz, Virpi Pekkala ja Timo Kästämä. Tutustu kaikkiin kuvittajiin ja kalenterikuvituksiin täällä.